Social Venture Network delar ut Giraffpriset den 10 maj på Nalen i Stockholm

Social Venture Network Sweden2012-04-15

Vem får Giraffen?
Prisutdelning den 10 maj på Nalen i Stockholm

Social Venture Network, SVN, delar årligen ut Giraffpriset . Priset ska gå till en person eller företag/organisation som stuckit ut halsen, gjort något extra modigt, som trott så starkt på något att man varit villig till ett stort risktagande, ha brutit igenom motstånd och som har motiverats av att göra något gott för människor och för jorden.

Prisutdelning 10 maj på Nalen kl. 1600 i Stockholm

Kontakt Pia Jertfelt 070/7154760 eller Pia@svnsweden.com

NOMINERADE 2012

I år har vi fått in många bra nomineringar. Giraffprisjuryn har haft många nomineringar att läsa igenom , ta ställning till och välja ut de fem som nu återstår.

Och de nominerade är..

Carola Magnusson

Motivering: Carola har enda sedan hon klev in i Karlbergsskolans kök tagit strid för barnens rätt till bra mat. I skolköksrestauranger med ca 1500 gäster per dag visar hon att det är möjligt att förena ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Skälen har varit flera. Ett är kampen mot GMO och Monsanto, där hon genom att bl.a. köpa ekologiskt ris och ekologiska tomater på konserv stöttar dem som vill se en mångfald av utsäde och hållbart brukande av vår jord. I TV-programmet Matakuten tog hon upp kampen mot kommunledningar i Sverige för att få till bättre mat i skolmatsalar. Mycket av Carolas filosofi finns i kokboken Manna som gavs ut i samband med Mannautställningen som turnerat runt jorden för att visa på vårt beroende av biologisk mångfald och ekosystemtjänster för att få mat på bordet.

(Läs mer)

Ett svar

  1. Jag hoppas att det blir Artur Granstedt! Men tänk om vi hade haft en miljöminister eller en lantbruksminister som kunde kvalificera sig eller komma i närheten av en nominering, det skulle vara bra för Sverige.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 001 andra följare

%d bloggare gillar detta: