H&M tror inte att H&M:s ekologiska bomull var från GMO-frön

H&Ms ekokläder genmanipulerade
DagensHandel 2010-01-27

H&M hör till de företag som ovetande köpt ekobomull från indiska tillverkare som efter tester visat sig varit gentekniskt bearbetad. Enligt H&M ska däremot deras kläder inte ha ingått i själva testerna.

Tyska Financial Times har avslöjat en stor ekobomullsbedrägeri där man hävdar, sedan tester genomförts, att 30 procent av de testade bomullstygerna innehåller genmodifierad bomull, skriver Textuelt och Ecotextile.com.

Enligt tidningen ska bomullen ha sitt ursprung i Indien, som enligt Organic Exchange stod för 61 procent av världens ekobomull under 2008 och 2009. Enligt tidningen ska myndigheterna ha känt till bedrägeri redan i april förra året och att indiska lantbruksmyndigheter ska ha utdömt böter.

Flera klädföretag såsom C&A, Tchibo och H&M hör till de företag som köpt gentekiskt bearbetad bomull i tron att den var ekologiskt odlad, skriver tidningen.

(Läs mer)

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 001 andra följare

%d bloggare gillar detta: